söndag 24 maj 2009

alla världens problem kan vänta


you need to solve you before u try others. We need to solve us before we try them. Du kommer inte lösa något utav världens gåtor om du inte löst din egen. Du kommer inte kunna påverka andra om du inte kan påverka dig. Du kommer inte kunna befria andra ifrån konflikter, om du inte befriat dig själv ifrån dina..Vi kommer inte kunna väcka andra om vi själva inte ens vaknat..halvägs räknas inte..you gotta go all the way..Most of us dont know ourselves...we know the suit we are wearing, the suit the world is seing..the suit the world is seing us wearing..and it dosnt have to be a bad thing, you cant help what suit you are wearing..our parents didnt teach us because they wernt taught either.. but my friends the suit is just the cover..if you for a minute visit whats beneath that cover..you will find treasure..treasure that NOBODY can ever bring to you..happiness that is endless..joy that will follow you all your life..light that will shine above you, beside you, under you, inside you forever..only if you went beneath and knew you..

You dont know you..you know you but not the authentic you..the part of you that is, deep down, the most real part of you that you can possibly find.

Det här kanske inte angår dig, du kanske inte håller med..men...Om du tror du vet, känner, kan dig själv..well think again
We cannot forever hide the truth about ourselves, from ourselves."- John McCain

9 kommentarer:

Anonym sa...

oh thats some deep ish. miss knowledge. u are so deep my lady. jag ä l s k a r this one, min favorit so far.. and you've right; halvägs räknas inte.. sluta aaaaldrig skriva! du är min egna lilla djupalondonjournalist. inspiration!

T_woldab sa...

Aa preach, ärlighet är nykeln. Är du alltid ärlig med dig själv så kommer du att lära känna ditt sanna jag. Det kan vara något helt shlack eller oroväckande. Men man måste alltid acceptera sig själv. Alla känner till sig själva, alla hör den där lilla rösten (aka "samvetet") som ekar i bakgrunden. Men den kvävs oftast av att vi förnekar den. Frågan är om du accepterar dig själv eller väljer att "stänga öronen"?. Men bara för att vi känner oss själva så kan vi inte alltid hjälpa andra. Man kan inte alltid vara ett med sig själv, man måste kunna relatera, acceptera och socialisera med andra...haha :P

truth happens to individuals, not to crowds. -Osho sa...

där har du fel min son. Man kan alltid visst vara ett med sig själv men vem som helst klarar inte av det..det krävs mycket för att komma ditt..years of realization and meditation..det krävs some deeeep ass thinking to totally know your innerself..hela livet lär vi känna oss själva mer och mer...men för dem flesta börjar inte ens resan för dem är och lever genom sitt ego bara..not the true self..o ja tror verkligen att man kan hjälpa andra och uppnå vad man vill om man kommit till den punkten då du discovered yourself totally!...but it aint a easy road

T_woldab sa...

Aa verkligen, jag tvekar inte på det heller. Jag skrev ganska konstigt men det jag försökte säga var att. Man inte ska koncentrera sig för mycket på en själv, och hela tiden jaga efter att finna sitt inre jag. Jag håller med dig om att om du inte vet vem du är, hur ska du då kunna lära känna eller hjälpa andra?. Men det är ingen jakt. Om vi alla skulle tänka på ens egna välmående, före någon annans så skulle vi leva i en mer egoistisk värld. Där vi människor konstant skulle jaga den personen vi redan är, för att lära känna den ?!?. Jag tror att det är enklare än vad vi tror. Med ärlighet kommer man längst som sagt...haha. Om du är ärlig med dig själv så kommer ditt inre jag att avslöja sig själv för dig. Vilket är det enda som räknas. Vi måste alla unite och komma övverens...haha. Eye n eye must be true to one self, and collect knowledge of each other

truth happens to individuals, not to crowds. -Osho sa...

hahhahah omg jag håller verkligen verkligen verkligen inte med.. Oh my ive never disagreed more wit u :P men d bra..d nice me kritik o diskussion så ta inte illa upp me mina feedback :)

Man måste koncentrera på sig själv först..man är inte egoistisk då..man är wise..självklart ska man tänka på sitt eget välmående först..hur ska man kunna vara pure o tänka på andras annars..man måste gå in till sitt inre lära känna ens inre innan man kan hjälpa andra hitta glädje..u gotta find your own true joy before u can try and help others gain joy...d inte egoistisk..its honesty..your honest to yourself för en gångs skull..man kan inte unite o komma överens bara sådär...du har bevis framför dig..det har altid funnits krig, rascism, poverty o alt skit som finns i världen..d blir inte bättre nånstans..om d blir bättre nånstans så blir d altid sämre nån annanstans..o vet du varför allt detta lidande aldrig tar slut? just för att vi inte vet hur vi ska lösa alting..hur ska vi veta när vi inte ens kunnat lösa oss själva..we dont know us..FREEDOM from your mind/ego/mask/cover or watever it is you are wearing for the world is the key out...Läs lev livet fullt ut med Eckart tolle..tror han e bättre på att förklara hahha..my words sound ridiculous to u im sure

T_woldab sa...

Aa visst det är nyttigt. haha ska jag ta illa upp över vad du tycker och tänker, its cool...

I get you och du har rätt. Men just den här friheten att först tänka på sig själv och sen andra har missbrukats. Människor idag är helt oblyga och ställer sjuka krav på gläjde. Allt från super sweet 16 till mtv cribs...:P. Alla har olika definitioner av glädje. Hur ska du kunna förstå dig på glädje i sig om du bara fokuserar på dig själv. Ibland måste man intergrera med andra för att lära. Du är inte den enda som bär på beviset av glädje. Idag är det bilar, imorgon räcker det med ett hej. Att leva ett med sig själv och konstant vara ärlig med sig själv, kommer att tillfredställa en. Men mitt inre jag är inget jag behöver fördjupa mig i eller fokusera och lägga ner oerhört mycket energi och tid på. Utan mitt sanna jag kommer visa sig med min ärlighet. Det enda du kan greppa i denna värld är du. Det är ingen magisk upplevelse, eller någon slags uppenbarelse att finna sitt jag. Ingen jakt. Det är dock en utmaning. Att alltid lita och vara ärlig mot sig själv i dagsläget. Det jag menade med egoistiskt var att följden av denna frustation man får av att inte ha funnit sitt "inre jag", kan vara det. I en konstant jakt efter mitt jag, och min glädje så kan det bli en fixering. Pengar förknippas med glädje, girighet förkknippas med pengar...Förstår du, det kan gå åt båda hållen. Vi har skapat en värld där vi alla människor är beroende av pengar. Varför det ser ut som det ser ut är just för att pengar spelar roll. "Money is the root av all evil". Bara genom hur mycket du har i din plånbok kan du bli utfryst, kränkt, utpekad osv. Att du som individ kan ta den kritiken, och fort. lita på att finna tröst hos dig själv är egen medvetenhet.
Att han kan lära mig om mitt inre jag tvekar jag på. Men han kan få mig att börja tänka och utforska mig själv är möjligt. haha nej inte alls, i get you...

Radio Rasheed sa...

Hur kunde jag missa den här diskussionen!? Jag håller med dig T_woldab och jag förstår vad du menar Tanisha. Men att hitta sitt "inre jag" kan ta 50 år. Hur djupt ska man gå egentligen? Räcker det inte att man mår bra som person, är lycklig och lever sin dag som det vore den sista? Beroende på vem man frågar så ser svaren alltid olika ut på hur man ska hitta glädje i livet och det finns ingen gemensamt svar. Därför anser jag författare som Eckart Tolle försöker att ge en universal definition på glädje och hur man ska leva livet. Min mammas glädje är när vi är trygga och har mål i livet, min glädje är när jag ser att det går bra för min flickvän och mina vänner. Min brors glädje är att vara med i cash money records med lil wayne (just nu då).

Jag tror inte alla människor behöver en soul searching men dem som är förvirrade och känner sig döda inombords måste göra det självklart.

Varför är det kaos i världen? It's all about the benjamins. För att någon ska vara rik måste någon annan vara fattig idag. Bill Gates är världens rikaste man, men han har sitt kontor i usa men sina fabriker i u-länder. Billigare skatter, billigare arbetskraft och dessutom trycker han ner landets ekonomi för att han ska ha fetare plånbok. Men det är inte bara bill gates som gör det här utan alla andra stora företagare och presidenter. Ju mer pengar man har desto girigare blir man. Och när man blir girig blir man omänsklig och hjärtat förvandlas till en svart sten som inte styrs av känslor längre utan pengar.

Mikalita sa...

ure real good. det som gör det bättre än bara "en text" är att det är så sant som det kan bli. världen oroar sig för mkt om vad som händer runt omkring än i det som händer i människan i sig själv.

Men det onda måste finnas för att det goda ska märkas. just life! tänk dig batman utan joker.

Anna Maniatopoulos Norrköping sa...

Tack för dina kommentarer, de värmer mig och får mig motiverad att inte sluta skriva och uttrycka mig. har inte hunnit läsa din blogg än, men de ska jag. va så säker :)
ta hand om dig gurl :)